Evenimente

Grindina şi vântul au afectat satele Olişcani şi Cobâlea

Peste 200 de foi de ardezie, roada de soia de pe o suprafață de 20 ha şi pomii de pe o suprafață de 45 ha – toate din satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti au fost distruse în urma furtunii puternice care a avut loc la 21 septembrie curent.

Precipitaţiile abundente au fost însoţite de grindină de mărimea oului de porumbiţă. Pagube au fost înregistrate și în satul Olişcani. Furtuna a distrus acoperişurile construcţiilor anexe ale mai multor gospodării din sat.

Potrivit lui Adrian Sveclă, primarul satului Olişcani, imediat după calamitate, comisia pentru situaţii excepţionale a Consiliului Local s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară. Membrii comisiei au evaluat pagubele pricinuite de furtună și caută posibilităţi să ajute consătenii.

Lilian Cazac, şeful Secţiei Situaţii Excepţionale Şoldăneşti, ne-a informat că grindina şi vântul cel mai mult au afectat satele Olişcani şi Cobâlea.

Victor Sofroni

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker