Evenimente

Oficialităţile au inspectat șantierele de construcții din raionul Rezina

Vasile Bâtcă, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, însoțit de președinta raionului Rezina, Eleonora Graur,  directorul ADR Centru, Viorel Jardan și directorul SRL „Genesis International”, Vitalie Mrug, au vizitat joia trecută mersul lucrărilor de reabilitare a drumului local L165 (Minceni-Lalova) şi blocului de apartamente sociale.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Viorel Jardan a precizat referitor la şantierul rutier: „Lucrările se desfășoară conform graficului de execuție și fără abateri de la proiect. S-a pus stratul de beton asfaltic pe o porțiune de aproximativ 3 100 m2, au fost reparate 11 podețe și amenajat sistemul rutier”.

Costul total al proiectului constituie circa 81 mln de lei. Banii sunt oferiți din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.

În aceiași zi oficialii au vizitat și blocul locativ cu 72 de apartamente din strada 1 Mai, 6, or. Rezina, aflat în proces de construcţie cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul proiectului ”Locuințe sociale” realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Ministrul s-a arătat mulțumit de lucrările efectuate la ambele şantiere, menţionând că, potrivit graficului de finanţare, blocul locativ trebuie să fie dat în exploatare în luna iunie a anului viitor.

Potrivit Eleonorei Graur, apartementele din  acest bloc sunt destinate pentru tinerii specialiști care activează în domeniul educației, sănătății, asistenței sociale, dar şi familiile cu mulți copii, alte categorii de persoane socialmente vulnerabile.  

Foto consiliu.rezina.md

Ion Perciun

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker