Evenimente

Și-a pierdut viața când încerca să extragă nisip

      Un locuitor al s. Moara, comuna Pistruieni, în vârstă de 47 de ani,  și-a găsit moartea sub malul unei râpi, care s-a surpat când acesta încerca să extragă nisip.

  Malul s-a surpat surprinzător, acoperindu-l în totalitate pe bărbat, astfel că a fost nevoie de ajutorul sătenilor pentru a-l scoate de sub mormanul de pământ. Sătenii au chemat ”Salvarea”, dar medicii nu au putut constata decât decesul victimei.

   Ion Veșcă, șeful Secţiei Situaţii Excepţionale Telenești a relalat că ultima oară un caz similar a avut loc acum 10 ani: 

   ”Lumea de la sat ignoră de cele mai dese ori regulile de securitate, mai ales din cauză că nu vor să cheltuie un ban în plus pentru a-și procura  o remorcă de nisip de la o carieră autorizată. În acelaşi timp, dobândirea materialelor de construcţie din cariere neautorizate, râpi, lutării se poate solda mai întotdeaua cu întâmplări nefericite. Solicităm primarilor să îngrădească acele locuri și să instaleze panouri cu indicaţia pericolului surpării acestor cariere. Oamenii trebuie să știe că straturile de sol, în deosebi cele cu nisip, sunt foarte nestabile și se pot supra în orice moment. Nu face să-ţi riști viața, chiar dacă pare că ai economisi niște bani”, a remarcat Ion Veşcă.

Foto simbol. Sursa: terra.md

                                              Ion Cernei

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker