Politic

Problema fundamentală a Republicii Moldova este lipsa de identitate, opinie

Anatol Ţăranu

 

Problema fundamentală a Republicii Moldova este lipsa de identitate în calitate de coagulant pe interior. Societatea pare dezlânată, fără un scop unic. Oamenii din această țară nu luptă pentru un obiectiv comun, nu există acest obiectiv comun, iar diverse pături ale acestei societăți luptă pentru diverse obiective. Această opinie aparține politologului Anatol Țăranu și a fost exprimată la emisiunea Fabrika de la postul de televiziune Publica TV, transmite IPN.

Anatol Țăranu susține că după aproape trei decenii de la proclamarea independenței, Republica Moldova este un stat cu probleme majore: este cea mai săracă țară din Europa, instituțiile statului nu funcționează, cetățenii sunt dezamăgiți, nu există o coeziune pe interiorul societății. „Liantul care ar trebui să-i facă un tot întreg, un pumn, nu există și atunci apare o întrebare firească: ce este cu acest stat? Care este rostul lui?”, susține politologul.

Deputatul blocului ACUM Oazu Nantoi spune că Republica Moldova, pe durata anilor de independență, nu a fost capabilă să își creeze economia națională, care să absoarbă brațe de muncă, să creeze un sistem educațional conectat cu economia națională, ca aceste brațe de muncă să vină în economie.

În opinia lui, pretinsa geopolitică în Republica Moldova este, de regulă, un instrument de manipulare a alegătorilor. Totodată, exodul celor tineri din Republica Moldova duce la faptul că nucleul celor care gândesc critic, care analizează, care sunt capabili să-i țină sub control pe politicienii delegați de ei la putere, sunt în minoritate. „Numai prin mobilizarea cetățenilor, numai atunci când fiecare cetățean va constata că Republica Moldova este istoria lui de succes, vom vorbi fără doctrine și fără actori externi despre „istoria de succes” a Republicii Moldova”, a menționat parlamentarul.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker