EvenimenteRezina

Trec anii haiducului

Sub egida Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Imaterial, Secţiei Raionale Cultură Rezina, Palatului Raional de Cultură N.Lupov şi Primăriei Ţareuca duminică, în pădurea de lângă s. Ţahnăuţi s-a desfăşurat ediţia a IV-a a Festivalului naţional al cântecului haiducesc Trec anii haiducului.

În scenă, Ansamblul popular Haiducii de la Palatul de cultură din Rezina.

11 ansambluri folclorice din republică, inclusiv cinci din localităţile raionului Rezina, au delectat publicul cu un program de melodii din folclorul haiducesc românesc, iar mai mulţi meşteri populari au propus spre vizualizare şi vânzare piese de artizanat confecţionate din diverse materiale.

Festivalul are drept scop păstrarea memoriei lui Petru Jemna, fondatorul şi conducătorul Ansamblului popular Haiducii de la Palatul de cultură din Rezina, valorificarea și popularizarea repertoriului cu tematică haiducească, susținerea activității formațiilor folclorice de bărbați, atragerea și implicarea publicului în procesul de revita-lizare a folclorului.

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker