Evenimente

Igor Dodon, după ședința Consiliul Suprem de Securitate: Compania „Avia-Invest” nu a fost înstrăinată

Președintele Igor Dodon a anunțat după Consiliul Suprem de Securitate că au fost discutate trei aspecte importante privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău şi tranzacția anunțată în spațiul public, privind vânzarea companiei Avia Invest SRL.

Potrivit unimedia.info, I.Dodon a spus:„Eu vă dau doar un exemplu: în acordul de concesiune a fost indicat că investitorul privat are dreptul să perceapă de pe fiecare pasager suma de 9 euro; doar anul trecut numărul de pasageri în Aeroportul Internațional Chișinău a fost de 2,8 milioane, investitorul acumulând peste 24 de milioane de euro. Înmulțiți 24 milioane de euro la 49 de ani și veți ajunge la suma de aproape 1 miliard de euro, care sunt achitați din contul oamenilor.Statul îi cedează tot pentru ca să atragă investiții de 244 de milioane de euro, dar îi dă dreptul să ia de pe contul cetățenilor 1 miliard de euro, în afară de alte taxe. Asta pentru cei care au fost la guvernare în 2013-2015 și se laudă că au făcut un acord în interesul statului. Unde-i interesul statului?”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a mai declarat că nu au fost înstrăinate cotele de capital din Avia Invest: Așa cum a fost cu jumătate de an în urmă, un an în urmă, cine era proprietar la Avia Invest, sunt aceeași proprietari ai companiei, nu a fost cedat.

La final, șeful statului este de părerea că, contractul trebuie să fie reziliat.

Amintim că la 19 august 2019, s-a anunțat că 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a fost achiziționată de NR Investments Ltd, un vehicul de investiții imobiliare din Guernsey, Insulele Channel.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker