Evenimente

Două surori originare din Orhei, stabilite în Portugalia au obținut Premiul Mare și Premiul de Onoare „Infante D. Luнs аs Artes”

Cătălina și Nicoleta Săndulescu, două artiste tinere originare din Orhei și stabilite de câțiva ani în Portugalia, au obținut duminică Premiul Mare și Premiul de Onoare în cadrul faimosului concurs „Infante D. Luнs аs Artes”, aflat la cea de-a doua ediție, transmite Stiripozitive.eu.

Vestea bună despre succesul celor două tinere artiste originare din Moldova ne-a dat-o Stella Verega, care a împărtășit cu noi, în luna mai, și bucuria obținerii de către Nicoleta Săndulescu a Premiului Mare „Regina Isabel de Braganзa” pentru pictură, scrie sursa citată.

Sculptura care i-a adus Cătălinei Săndulescu Marele Premiu „Infante D. Luнs аs Artes” a fost realizată din inele de fier, unite prin sudură și este compusă din două piese – cea mai mare are înălțimea de 1m 90 cm, iar cea mai mică – de 86 cm. Până să obțină acest Mare Premiu, Cătălina a obținut un certificat de sudor ca să-și poată executa singură lucrările.

Concursul „Infante D. Luнs аs Artes” a reunit artiști lusitani și nu doar, cu teme și tehnici de executare libere, iar operele prezentate au fost jurizate de profesori emeriți ai Facultății de Arte Frumoase a Universității din Lisabona, pictori, coordonatorul premiului, reprezentanți ai altor direcții artistice din municipiu.

Lucrările cuncursului „Infante D. Luнs аs Artes” sunt expuse publicului larg în edificiul Cais da Vala, Salvaterra de Magos, până pe 27 noiembrie 2017, scrie Stiripozitive.eu.

Un material despre familia Săndulescu citiţi pe www.cuvintul.md “Experienţa din Portugalia va continua acasă”.

În imagine: Premiul Mare al concursului portughez „Infante D. Luнs аs Artes” a fost acordat Cătălinei Săndulescu la categoria „Sculptură” (în dreapta), iar Nicoleta Săndulescu a obținut Premiul de Onoare la categoria „Pictură”.

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker