ȘoldăneștiȘtiri

Monument dedicat eroilor lichidării consecinţelor avariei de la Cernobâl

La Şoldăneşti a fost inaugurat un monument dedicat eroilor care au riscat cu viața în timpul lichidării consecințelor avariei de la Cernobâl.

Monumentul și-a găsit loc alături de cele în memoria participanților la cel de al Doilea război mondial și la luptele pentru integritatea Republicii Moldova de la începutul anilor ’90.

Dezvelirea monumentului a avut loc sâmbăta trecută. Participanții la eveniment au amintit celor prezenți despre consecinţele dezatruoase ale avariei de la stația atomică de la Cernobâl. Au răsunat multe mulțumiri în adresa celor 19 locuitori ai raionului Șoldănești, trei dintre care s-au stins din viață, care au participat nemijlocit la minimalizarea impactului exploziei.

Potrivit lui Oleg Balaban, liderul asociației participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, monumentul a fost construit și instalat la inițiativa și cu suportul participanților la lucrările de la Cernobâl.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker