Evenimente

Lafarge Ciment Moldova SA-scrisoare deschisă către autoritați!

La Uzina de ciment din Rezina nu se mai coprocesează anvelope uzate
În legătură cu  speculaţiile care se fac în unele surse mass-media în legătură cu noile modificări făcute recent de Parlament în Legea privind deşeurile administraţia Lafarge Ciment Moldova SA a adresat organelor de mediu din republică şi spre cunoştinţă opiniei publice următoarea scrisoare deschisă:

LAFARGE

Către: Georgeta Mincu, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului
Copie: Veaceslav Dermenji, Directorul Agenției de Mediu
Copie: Gheorghe Manjeru, Şeful Inspectoratului pentru Protecţia Mediului

Stimată Doamnă Ministru,

Prin intermediul prezentei scrisori, în lumina unor speculații făcute recent – privind modul în care „Lafarge Ciment (Moldova)” S.A (în continuare Lafarge Moldova) şi-ar desfăşura activitatea de producție – în asociere cu subiectul introducerii în Legea privind deșeurile nr. 209 din 29.07.2016 a posibilităţii de incinerare şi coincinerare a deșeurilor, solicităm respectuos inițierea unui control la fața locului în vederea confirmării / infirmării coincinerării în prezent a anvelopelor în uzina Lafarge Moldova.
Deoarece autorizația privind coincinerarea deşeurilor din cauciuc nr. 035/2011 din 01.10.2011, eliberată companiei Lafarge Moldova de către Ministerul Mediului, a expirat la 01.11.2016, precizăm că după această dată societatea noastră nu a mai coprocesat anvelope.
Totuşi, se incearcă repetitiv a se promova argumente tendențioase asupra continuării acestei activități în cadrul uzinei și vă solicităm respectuos sprijinul în vederea clarificării situației prezente către toţi factorii de interes public sau privat.
Vă asigurăm că prin Politica de mediu și valorile pe care le promovează şi implementează Lafarge Moldova vom continua să (i) Protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri, a contractanţilor noştri și a comunităților locale, (ii) Protejăm mediul înconjurător, (iii) Garantăm calitatea produselor noastre, (iv) Asigurăm transparență totală cu toți factorii de interes public sau privat.
În numele Companiei „Lafarge Ciment (Moldova)” S.A, parte a Grupului Internațional LafargeHolcim, Vă asigurăm de înaltele noastre consideraţiuni.

Cu respect,
Ştefan Birău, Director General

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker