Știri

R. Moldova a intrat în campania electorală pentru alegerile generale locale

Începând cu 19 august, R. Moldova a intrat în campania electorală pentru alegerile generale locale, stabilite pentru data de 20 octombrie c.

Din momentul înregistrării la Comisia Electorală Centrală, candidații la funcţiile de primari, consilieri raionali şi locali îşi vor putea demara campania.

Potrivit calendarului CEC, candidații vor putea depune cererile de participate la scrutin până la 19 septembrie inclusiv.

În fiecare zi vor avea loc trageri la sorți pentru determinarea ordinii de înscriere a concurenților în buletinul de vot. Până la 16 octombrie va avea loc tipărirea buletinelor de vot.

Potrivit autorității electorale, la scrutinul din 20 octombrie urmează să fie aleși aproape 900 de primari, peste o mie o sută de consilieri raionali și circa 10 mii 560 de consilieri locali.

Din 14 septembrie, este planificată constituirea secțiilor de votare, iar până pe 26 septembrie, trebuie să fie constituite și birourile electorale ale secțiilor de votare.

Tot la data de 20 octombrie vor fi organizate alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii, după ce au renunţat la mandate Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic şi Vlad Plahotniuc.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close