Știri

Săracă țară bogată: Cea mai mare pensie în RM e de 224 de mii de lei

Cea mai mare pensie în RM e de 224 de mii de lei. Despre aceasta a anunțat deputatul din partea Blocului ACUM, Iurie Reniță, relatează unimedia.info. Parlamentarul a plasat pe pagina sa de Facebook, o listă cu cele mai mari pensii din RM. Astfel, potrivit acestuia, peste 353 de persoane primesc o pensie de peste 20 mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

„Cea mai mare pensie lunară din Republica Moldova este de 224197,15 (două sute douăzeci și patru de mii 197 de lei și 15 bani)!!!. Această pensie aparține unui asigurat care a activat în domeniul financiar-bancar. Este incredibil cum în cea mai săracă țară din Europa este posibil să primești o pensie uriașă pentru realitățile noastre. Alte aspecte (nu mai puțin incredibile!) le voi prezenta în următoarea postare, în care voi insera integral răspunsul Casei Naționale de Asigurări Sociale la interpelarea mea privind pensiile din Republica Moldova. De moment, rog să găsiți în anexă informația privind numărul și categoriile beneficiarilor de pensii de la 20000 (douăzeci de mii) până la 100000 (una sută mii) de lei lunar și mai mult”, se arată în postarea lui Reniță.

Pensie / Sursa:FB/Iurie Renița

Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, în total peste 703,8 mii persoane primesc pensii.

Mai mult de 526,6 mii de persoane primesc pensii pentru limită de vârstă, valoarea medie a cărora este pe persoană de 1643 lei.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker