Social

300 mii lei din bugetul municipiului Orhei pentru întreţinerea a 100 de câini

Consiliul Municipal Orhei a alocat 300 000 lei pentru a extinde cu 200 de metri azilul de câini fără stăpân din cartierul Lupoaica al oraşului. Scopul urmărit este adăpostirea a încă 100 de maidanezi, în afară de cele 150 de animale care, potrivit autorităţilor, se află în prezent în azil.

Potrivit radioorhei.info, proiectul deciziei a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal Orhei, convocată pe 22 septembrie, la sfârşitul zilei de lucru. Intenţia de extindere a azilului a fost anunțată cu câteva ore înainte de şedinţă, de către Primăria Orhei.

Spre seara zilei, decizia a fost aprobată fără nicio discuţie cu votul majorităţii consilierilor prezenţi la şedinţă. S-au abţinut doar doi consilieri.

Pentru a aloca cei 300 000 lei a fost nevoie de rectificarea bugetului, iar suma va proveni din mijloacele încasate din vânzarea şi privatizarea bunurilor proprietate publică a municipiului Orhei. Nota informativă care însoţeşte decizia în cauză justifică foarte laconic necesitatea alocării banilor, pe care o califică ca “necesitate urgentă” legată de serviciile de proiectare şi lucrările de extindere a azilului de câini existent.

Azilul de câini din cartierul Lupoaica a fost inaugurat cu exact un an în urmă, pe 23 septembrie 2016, în cadrul unei ceremonii organizate în toiul campaniei pentru alegerea preşedintelui R.Moldova. La inaugurare a participat conducerea de vârf a raionului şi oraşului, dar şi Inna Popenco, cea care candida atunci la înalta funcție din partea MSPR „Ravnopravie”, redenumită în Partidul “Șor”. Primarul Ilan Șor, la iniţiativa căruia a fost construit azilul, a lipsit de la acel eveniment festiv din cauza că  se afla în arest la domiciliu.

Foto: orhei.md

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker