EvenimenteSocial

ANRE ar putea aproba astăzi majorarea tarifelor la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se întrunește astăzi, ora 14:00, în ședință. Potrivit agendei, urmează să aprobe noile tarife la energia electrică. Este vorba despre tarifele pentru distribuţia şi furnizarea de energie electrică de către RED Union Fenosa şi Gas Natural Fenosa Furnizare Energie şi RED Nord şi Furnizarea Energiei, relatează unimedia.info.

Potrivit proiectului, Gas Natural Fenosa a solicitat majorarea tarifului până la 1,94 lei/kWh, ceea ce reprezintă o creştere de 15 bani,sau 8,6%, faţă de tariful în vigoare, de 1,79 lei/kWh.
Furnizarea Energiei Electrice Nord Nord a solicitat tariful de 2,34 lei/kWh, adică plus 42,8 bani sau 22,46% mai mult faţă de tariful în vigoare, care este de 1,91 lei/kWh.
Companiile explică necesitatea creşterii tarifelor prin majorarea preţului de import a energiei electrice şi deprecierea leului faţă de principalele valute de referinţă.
Începutul ședinței ANRE este programat pentru astăzi, 16 august, ora 14:00.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker