EvenimenteSocial

Şcoli din raionul Orhei vor beneficia de granturi pentru educaţie

Şcolile din Orhei, Ciocîlteni şi Voroteţ.vor primi mini-granturi pentru promovarea educației pentru sănătate în comunitate. Donaţia se înscrie în cadrul Programului Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) de promovare a educației pentru sănătate a tinerilor, realizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, AO Parteneriate pentru Fiecare Copil și Centrul Educațional PRO DIDACTICA. În afară de raionul Orhei proiectul este realizat în raioanele Cahul,, Rezina, Făleşti şi Ungheni, relatează radioorhei.info.

Activitățile vor avea loc în lunile august-septembrie curent și presupun mobilizare comunitară pentru promovarea educației pentru sănătate a tinerilor. Acestea vin să susțină Campania ”Educația pentru sănătate – dreptul meu, alegerea mea”, lansată anul trecut și continuată în 2019.

Prima acțiune, un club tematic de dezbateri, va avea loc la Frăsinești, Ungheni. Activităţi similare: expoziții de desene, concursuri, teatru social, flash-mob-uri, zugrăvirea spațiilor publice etc. urmează să fie organizate și în celelalte 14 localități.

“Educația pentru sănătate” este o disciplină opțională și se predă elevilor din clasele I-XII în baza solicitării. În anul de studii 2018 – 2019 peste 19 000 de adolescenți au solicitat să învețe acest obiect, ceea ce constituie 10% din numărul total de copii care au nevoie de astfel de informații.

Începând cu anul 2018,  37 de localități din raioanele Cahul, Orhei, Rezina, Făleşti şi Ungheni participă la campania amintită, cuprinzând peste 5600 de persoane – părinți, profesori, tineri, reprezentanți ai autorităților locale, alți membri ai comunității.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker