PoliticTelenești

Alexei Mereuță: Lucrurile erau previzibile, dar un partid îşi poate găsi locul şi în opoziţie

Alexei Mereuță, consilier raional PDM în Consiliul Raional Telenești este un cititor activ al săptămânalului nostru. Dialogul cu dumnealui are ca temă procesele prin care trece în prezent Consiliul Raional Teleneşti, dar și organizația raională a PDM  din care face parte.               

– Domnule Mereuță, am putea spune că în raionul Teleneşti, relativ bine gestionat, cu tradiții de democrație și opțiune electorală mai deosebite de alte unităţi administrativ-teritoriale din republică, elitele se confruntă cu probleme de moralitate?

– Este bine știut că democrația costă. Am în vedere nu numai valori materiale, dar și prestație morală, capitol pe care la noi nu prea se pune preț. Situația nu este bună nici la Telenești, dar să lăsăm această temă pentru altă dată, când vom putea veni cu probe și exemple concrete.

– La conferința raională recentă a PDM aţi criticat destul de dur activitatea partidului din care faceţi parte. Ce v-a făcut să ieșiți la tribună?

– Multă lume știe că personal am avut o poziţie aparte vs. de activitatea organizației de partid din care fac parte de mai mulți ani. totodată m-am străduit să fiu disciplinat și onest cu colegii mei. La conferință am propus dizolvarea organizației raionale a Partidului Democrat și crearea ei de la zero, pe principii democratice, în baza unor convingeri personale. Cred că conducerea organizaţiei a considerat propunerea mea cam periculoasă și de atâta nu a fost agreată.

– În CUVÂNTUL a fost publicată o ştire de la ședința Consiliului raional, la care s-a discutat despre activitatea unei comisii care a monitorizat calitatea reparațiilor unor obiective de menire socială din gestiunea raională de pe teritoriul Primăriei Ratuș și nu numai. Sala pentru sport de la gimnaziul din localitate fusese reparată cu abateri serioase de la proiect. Comisia avea pretenții şi faţă de calitatea reparației drumurilor raionale, deservirea lor pe timp de iarnă, pentru ce au fost cheltuite sume exagerat de mari. La ce concluzii a ajuns comisia, care a fost impactul investigației?

– Comisia despre care vorbiți a fost creată în cadrul Consiliului Raional Telenești și activitatea ei a durat doar o jumătate de zi. Pentru că imediat au fost puse presiuni pe doi membri ai comisiei, care până la urmă au cedat. Astfel, în lipsă de cvorum, comisia a devenit nefuncțională. Dar între timp s-a reușit o mică investigație, iar rezultatele au fost expuse într-o notă informativă prezentată consilierilor. Conducerea raionului a asigurat consiliul că va prezenta actul respectiv procuraturii, dar urmări nu au mai fost. Știți care a fost cea mai mare dezamăgire? Consiliul, care a format comisia, nu a manifestat nici un interes față de investigația respectivă.

– În opinia Dvs., în partid mai sunt rezerve de supraviețuire după șocul prin care a trecut recent?

– Oricum lucrurile erau previzibile. Dar un partid serios, cu doctrină și program concret de activitate, își poate găsi locul și în opoziție, unde are mult de lucru. Cum se va prezenta Partidul Democrat în această ipostază vom vedea în perioada imediat următoare.

– Nominalizarea primarului de Telenești, Vadim Lelic, la funcţia de candidat pentru alegerile parlamentare a fost un risc asumat de către organizaţia teritorială Telenești a PDM?

– Eu cred că primarul de Telenești Vadim Lelic, candidat din partea PDM într-o circumscripție uninominală, a acumulat maximum posibil de voturi în zona respectivă. Nu cred că alte candidaturi din partea locului ar fi luat mai mult.

– La alegerile locale din toamnă veţi mai candida din partea PDM pentru un nou mandat de consilier?                                       

– Am alături foarte multă lume bună, cu care ne vom consulta și vom lua o decizie. Dacă viziunile şi percepțiile mele vor coincide cu așteptările consângenilor mei, posibil voi merge iarăşi în alegeri…

 

A intervievat Ion Cernei

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker