Evenimente

Veaceslav Platon: Patru miliarde de lei din frauda bancară pot fi întoarse statului astăzi

Fostul deputat, omul de afaceri Veaceslav Platon, cel care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale, susține că o parte din suma fraudată din sistemul bancar al Republicii Moldova poate fi în prezent recuperată. Într-o ediție specială, realizată în penitenciar, a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, omul de afaceri a explicat cum este posibil acest lucru, transmite IPN.

Potrivit lui, în procesul de devalizare a sistemului bancar a fost formată o datorie artificială de două miliarde de lei a Băncii de Economii față de „Victoriabank”. „Banii nici n-au ieșit din „Victoriabank”, am toate dovezile. „Victoriabank” este responsabilă pentru un acord de escrocherie? Este responsabilă”, spune Veaceslav Platon.

Fostul deputat spune că i-a vândut lui Vladimir Plahotniuc „Victoriabank”, în care deținea acțiuni împreună cu câțiva parteneri de-ai săi, pe 13 noiembrie 2014, iar creditul a fost acordat pe 19 noiembrie. „Ei au dat două miliarde – aceasta este o datorie-escrocherie. BEM a primit două miliarde de bani cheș. „Victoriabank” trebuie să întoarcă banii”, susține fostul deputat.

Potrivit lui, în această situație trebuie returnată și dobânda pentru cinci ani. „Iată patru miliarde de lei care astăzi pot fi întoarse statului”, afirmă omul de afaceri.

Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016, fiind cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Omul de afaceri a fost condamnat la 30 ani de închisoare în baza a două dosare penale. Veaceslav Platon pledează nevinovat.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker