Evenimente

Ala Nemernco anunță majorări de salarii pentru angajații din sistemul medical

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, anunță majorarea salariilor în sistemul medical. Primele majorări ar putea avea loc chiar din lunile septembrie-octombrie. În primul rând, de plăți mai mari vor beneficia medicii care lucrează de gardă. Declarația a fost făcută de Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul TV8, transmite IPN.

„Dacă reușim cu schimbarea pachetului legislativ, ar putea să fie din septembrie, dacă nu – cel târziu la 1 octombrie. O să începem să majorăm pe categorii. N-o să majorăm salariul așa cum s-a făcut până acum. Am luat exemplul altor țări. În momentul în care ai o sumă de bani, faci simulările ca să vezi pe cât îți ajunge plapuma și atunci când împarți la tot sistemul, unul primește 10 lei, altul 180 și toată lumea e nefericită”, spune ministra. Pentru ca majorarea să fie resimțită, Ala Nemerenco spune că trebuie aplicată o majorare pe categorii.

Potrivit ei, primii care vor beneficia de majorări vor fi medicii care lucrează de gardă. „Va fi un număr foarte mare de oameni pentru că astăzi gărzile le fac cei care au nevoie de acești bani și îl câștigă cinstit. Gărzi fac acolo unde nu este suficient personal medical. Astfel, dacă o să mărim plata pentru o gardă – de patru ori – un singur serviciu de patru ori, va fi resimțit”, spune șefa Ministerului Sănătății. Ala Nemerenco afirmă că o gardă ar putea să coste, brut, sub o mie de lei.

În plus, ministra spune că următoarea etapă ar putea fi majorarea indemnizației unice pentru medicii și asistenții medicali care vor merge în zonele rurale și îndepărtate din țară până la 120 de mii pentru medici și până la 80 de mii pentru asistenți medicali. „Mai mult decât atât, voi opta pentru faptul ca nu doar cei care au învățat la buget să beneficieze de acești bani, dar și cei care au învățat la contract și vor să meargă în locurile anunțate de Ministerul Sănătății”, a menționat Ala Nemerenco.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker