Evenimente

Maia Sandu: Așteptăm de la UE o veste bună pentru toate localitățile din țară

În luna septembrie, în Republica Moldova va veni o misiune a Uniunii Europene cu care reprezentanții Guvernului vor discuta, inclusiv, un program extins de asistență din partea UE pentru administrațiile publice locale din țară. Despre aceasta a declarat prim-ministrul Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la postul public Moldova 1. Potrivit ei, actualmente, se discută deja despre o asistență pentru câteva localități din țară, însă Guvernul își dorește extinderea acestuia, transmite IPN.

„Noi am optat pentru diversificarea modului de asistență care să fie implementată de Guvern, dar ne dorim să existe și asistență care se alocă direct administrației publice locale, pentru că doar așa poate crește independența administrației publice locale. Mă bucur că acum discutăm la modul concret și practic anumite proiecte care vor veni pentru câteva localități și discutăm un program mult mai mare pentru sprijin direct localităților. În septembrie sper să avem mai multe detalii și să putem să anunțăm o veste bună pentru toate localitățile din țară”, a declarat șefa cabinetului de miniștri.

Potrivit ei, un asemenea proiect se negociază pentru câteva localități din Republica Moldova, însă Guvernul încearcă să convingă Uniunea Europeană ca acest proiect să se extindă asupra unui număr mai mare de localități și să fie implementat deja din anul 2020.

Maia Sandu spune că în cadrul ultimei sale vizite la Bruxelles au fost semnate trei acorduri de finanțare. Unul dintre acorduri presupune sprijin pentru două localități din Republica Moldova – Cahul și Ungheni – banii vor fi cheltuiți la nivel local în modul în care au fost planificați. Alte două granturi vor fi folosite pentru lupta împotriva corupției și pentru implementarea Acordului de Asociere. „Cea mai mare parte a banilor pe care îi așteptăm va veni sub formă de sprijin bugetar și va veni, în special, în toamnă, va veni cea mai mare parte a asistenței macrofinanciară despre care vorbim în ultimii doi ani”, a declarat Maia Sandu.

Șefa executivului nu exclude că ar putea solicita și un împrumut de la Guvernul României și afirmă că este puțin probabilă renegocierea acordului cu Fondul Monetar Internațional.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker