Evenimente

O şcoală va plăti mii de lei pentru violență psihică asupra unei eleve

Judecătoria  Orhei a obligat Gimnaziul ”Mihai Eminescu” din orașul Orhei să achite cca 12 mii de lei prejudiciu moral și cheltuieli de judecată într-un caz de violență psihică asupra unei foste eleve.

 

După cum relatează radioorhei.info, la începutul anului trecut, mama elevei a pornit un proces de judecată în care a cerut stabilirea violării mai multor drepturi ale copilului său. Reclamanta a declarat că fiica sa a fost supusă mai multor abuzuri de către diriginta clasei. Printre altele, eleva ar fi fost lovită, dar și umilită în fața întregii clase.

În plus, Direcția Generală Educație Orhei a stabilit că elevei i s-a dat o notă joasă, atunci când fata nici nu se afla la școală. Totodată Serviciul de asistență psihopedagogică Orhei, care a evaluat-o pe elevă timp de o săptămână, a stabilit că minora prezenta semne specifice copiilor victime sau martori ai abuzului.

Ulterior eleva s-a transferat la o altă instituție de învățământ din Orhei.

Pretenţiile parintelui-reclamant au fost parţial satisfăcute de instanţă, în timp ce directoarea gimnaziului a respins acuzațiile. Instanţa a considerat că acuzațiile de violență fizică nu au fost probate, inclusiv de aceea că, potrivit Direcției Educație, alţi elevi din aceeaşi clasă nu au expus vreun caz de violență fizică sau verbală din partea profesorilor. A fost respins şi argumentul reclamantei privind discriminarea și hărțuirea copilului minor.

Mama elevei a cerut prejudiciu moral în mărime de 50 de mii de lei, acoperirea cheltuie-lilor de asistență juridică – 9000 de lei și prejudiciu material – peste 3000 de lei. Instanța a dispus încasarea din contul Gimnaziului “Mihai Eminescu” a 8000 de lei prejudiciu moral și a 4000 de lei – cheltuieli de asistență juridică.

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker