Știri

ONG-uri de media cer demisia președintelui Consiliului Concurenței

Marcel Răducan, preşedintele Consiliului Concurenţei

Organizații neguvernamentale de media cer demisia președintelui Consiliului Concurenței și revocarea membrilor plenului Consiliului pentru inacțiuni la semnalele publice de încălcare a Legii concurenței, fapt care a favorizat distorsionarea pieței publicității, transmite IPN.

Într-o solicitare semnată de către ONG-uri, se constată că a trecut un an și jumătate de la depunerea la instituție, de către patru posturi de televiziune, a unei plângeri în care era semnalată înțelegerea de cartel între două agenții de publicitate care reprezintă interesele de business ale unor holdinguri media.

„Atât precedenta conducere, cât și actuala conducere a Consiliului Concurenței au tergiversat investigațiile pe motive neîntemeiate și nu au întreprins nimic pentru a sancționa practicile anticoncurențiale pe piața publicității din Republica Moldova”, se spune în declarație.

Organizațiile semnatare solicită Parlamentului să urgenteze adoptarea proiectului noii legi cu privire la publicitate, elaborat de experți ai societății civile, și să completeze Legea concurenței cu prevederi care ar înlătura pericolul instaurării unor noi monopoluri pe piața mass-media și piața publicității.

Declarația este semnată de Asociația Presei Independente, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul de Promovare a Libertății de Exprimare și a Accesului la Informație Acces-info, Asociația telejurnaliștilor independenți, Asociația Presei Electronice și Comitetul pentru Libertatea Presei.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker