Evenimente

Nu se lasă de piaţa din Orhei! Nici de referendum, fie și cu o altă întrebare

Referendumul pe subiectul strămutării pieţei comerciale din Orhei, pe care autorităţile publice locale voiau să-l organizeze pe 8 octombrie, are deja o altă întrebare şi ar putea fi organizat într-o altă zi. La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Municipal (CM) Orhei  și-a modificat propria decizie de acum o lună. De data aceasta, pentru referendum a fost aprobată întrebarea despre necesitatea construcţiei unei pieţe noi, iar evenimentul electoral a fost amânat pentru 28 octombrie, relatează radioorhei.info

Decizia a fost aprobată, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a atras atenția că prin întrebarea formulată pentru plebiscit s-a admis o deviere de la intenția pe care CM Orhei a anunțat-o inițial – de a construi o piață nouă. CEC mai consideră că problema construcției unei piețe poate fi soluționată și fără referendum, printr-o decizie aprobată de înșiși consilierii municipali, care dispun de suficiente împuterniciri pentru a face acest lucru.  

În cadrul şedinţei extraordinare a CM Orhei, care a avut loc vineri, 22 septembrie, s-a decis schimbarea întrebării refe-rendumului pe care edilii orheieni sperau să-l organizeze la începutul lunii octombrie. Decizia din săptămâna trecută este deja a treia din seria celor pe care consilierii municipali le-au aprobat într-o perioadă foarte scurtă, cu referire la referendum și piața comercială din Orhei.

Prima decizie a fost votată pe 11 august, când se anunţa intenţia de a-i consulta pe cetăţeni în privinţa construcţiei unei pieţe noi. Peste nici două săptămâni, pe 22 august, a fost aprobată a doua decizie, în care însă a fost formulată întrebarea referendumului cu privire la strămutarea pieţei existente în prezent în centrul orașului. Anume la această deviere a atras atenţia CEC, după care, la sfârșitul săptămânii trecute, a apărut şi cea de-a treia decizie a CM Orhei.

Între timp, primarul Ilan Șor s-a remarcat printr-o reacție furtunoasă la scrisoarea CEC, care datează cu mijlocul lunii curente. Pe reţelele de socializare, Șor a adus acuzaţii grave organului electoral, învinuindu-l de birocraţie, ostilitate şi încălcarea legislaţiei. Edilul a amintit că şi în anul trecut CEC a respins solicitarea privind organizarea unui referendum pentru strămutarea pieţei comerciale din Orhei şi că a exclus-o din cursa electorală pe candidata la funcţia de preşedinte al ţării – Inna Popenco.

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker