Util

Moldovenii își pot vinde locuințele fără a plăti impozite la stat

Dragă redacţie! Am scos casa de vânzare şi iată îmi spune azi vecina că n-o să trebuiască să plătesc taxa la stat din suma cu care am s-o vând. Pe de o parte, aşa ar trebui să fie – statul nu mi-a ajutat cu nimic atunci când eu mi-am făcut casa şi precis că am cheltuit mult mai mult decât suma de care am s-o vând. De ce ar trebui să plătesc impozit din ea? Pe de altă parte, nu-mi prea vine a crede că statul ne-ar scuti de careva impozite. O fi pentru că vin alegerile?

Spuneţi-mi, vă rog, e adevărat că nu vom mai plăti acea taxă din vânzarea locuinţelor?

A.Ceban, Şoldăneşti

 

Statul a scutit de plata impozitelor moldovenii care își vând locuințele unde au viză de reședință, dar și tranzacțiile imobiliare tip donație și moștenire. Anunțul a fost făcut de către Serviciul Fiscal, în cadrul unei mese rotunde organizate de Uniunea Agențiilor Imobiliare (UAI), structură ce întrunește peste 20 de companii imobiliare, relatează unimedia.md.

 

Parascovia Cibotarenco, șefa Direcției impozite directe din cadrul Serviciului Fiscal, a precizat că facilitățile au intrat în vigoare la începutul anului, însă, puțini sunt cei care cunosc modificările Codului Fiscal.

Prin urmare, oamenii evită să declare prețul real al tranzacțiilor. „Pentru a minimaliza riscurile, vă recomandăm să indicați suma reală în contractele de vânzare-cumpărare, întrucât fiscul nu mai percepe nicio taxă de pe urma acestor tranzacții”, a declarat reprezentanta Serviciului Fiscal.

Dar, atenţie! De scutirea impozitelor beneficiază toți cei care au viză de reședință de minim trei ani în locuința vândută.

Șefa Direcției impozite directe a ținut să mai precizeze că statul a renunțat și la taxe în cazul tranzacțiilor de donare și moștenire a locuințelor. Condiţiile sunt aceleaşi.

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker