Economie

Peste 80 de întreprinderi conduse de femei vor fi ajutate să-și dezvolte afacerile

Peste 80 de întreprinderi din zonele rurale, conduce de femei, vor primi bani pentru dezvoltarea și diversificarea serviciilor. Suma granturilor depășește 11 milioane de lei. Banii sunt oferiți de către Uniunea Europeană, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În cadrul ședinței Comitetului de supraveghere al Programului-pilot Femei în Afaceri, care a avut loc vineri, 19 iulie, au fost examinate și aprobate 81 de proiecte investiționale din cele 151 care s-au înregistrat în concurs. Acestea sunt parte a celui de-al treilea apel de proiecte investiționale finanțate de UE.

Întreprinderile vor primi finanțare pentru dezvoltarea serviciilor educaționale și distractive pentru copii, a serviciilor cosmetologice, de decor și organizarea evenimentelor, crearea de articole vestimentare, fabricarea de produse congelate, dulcețuri, produse din patiserie. La fel, și companii care practică apicultura, creșterea nucilor, creșterea și germinarea orzului.

Susținere financiară vor primi și antreprenorii ai căror proiecte investiționale sunt inovative, bazate pe fabricarea mixturilor de făină fără gluten, prelucrarea ceaiurilor și condimentelor naturale. De asemenea, cele care își propun confecționarea pălăriilor, servicii de organizare a traseelor turistice, fabricarea articolelor vestimentare pictate manual.

Companiile care urmează să primească granturi vor contribui la crearea a 300 de locuri de muncă.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker