Util

A venit toamna bogată

Timpul se răceşte, dar am vrea să ne bucurăm cât mai mult de roadele grădinii noastre. Iată câteva sfaturi.

Pentru ca roşiile să se coacă mai repede, îmbrăcăm un pachet de polietilenă pe stibla care are atât legume copate, cât şi verzi. În acest caz substanţele volatile nu se împrăştie în atmosferă, dar le ajută legumelor verzi să se coacă. Efectul se va face vizibil în câteva zile.

Ca să obţineţi o roadă mai mare de morcovi, cosiţi masa verde. Acest lucru poate fi făcut de 2-3 ori pe sezon.

Pentru ca florile să înflorească mai bogat, adăugaţi în apă o pastilă fărâmiţată de aspirină la 1 litru de apă.

Cumpărând ţelina cu tot cu rădăcină, obţineţi trei beneficii de aceeaşi bani. Rădăcinile trebuie să fie din cele subţiri. Desprindeţi stiblele, dar nu pe toate – pe cele din mijlocul tufei, care au frunzuliţele mici, lăsaţi-le împreună cu rădăcina. Plantaţi rădăcinile în grădină şi udaţi-le din belşug. Astfel ţelina va continua să crească şi veţi recolta verdeaţă proaspătă până la îngheţuri. De pe stiblele mari culegeţi frunzele, tocaţi-le, puneţi-le în pacheţele şi depozitaţi-le în congelator. Stiblele pot fi folosite la murături sau pot fi îngheţate aşa întregi, ca pe urmă să scoateţi câte o legăturică şi să o fierbeţi în ciorbe, supe. După ce-şi lasă gustul şi aroma – le înlăturăţi. 

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker