Știri

„Sunt rus. Gândesc în limba rusă. În Parlament voi vorbi în limba română”

Într-o postare pe reţelele de socializare vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a scris că a vrut să omită dezbateri pe acest subiect sensibil cum ar fi limba pe care o vorbeşte, dar a ajuns la concluzia că totuşi trebuie să se expună la temă.

„E nevoie de clarificat definitiv lucrurile. Sunt rus. Gândesc în limbă rusă. În familia vorbesc preponderent în rusă. Dar eu sunt deputat al Republicii Moldova. Toate discursurile mele de pe tribuna Parlamentului, chiar dacă voi fi întrebat în rusă, vor fi în limba română. Punctum. Fie cu accent sau cu greșeli. Nu vreau să câștig popularitatea la unii sau la alții. Este poziția mea principială”, a scris Slusari.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker