OrheiȘtiri

Un medic din Orhei, condamnat pentru că a prescris medicamente care au dus la moartea pacientului

Foto simbol. Sursa: Accent tv

Un medic chirurg de urgenţă din cadrul Spitalului raional Orhei a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui pacient.

După cum relatează deschide.md, Procuratura raionului Orhei a demonstrat prin probe că, pe 13 martie 2015, fiind medic curant al unui pacient internat în spitalul raional în acea zi cu diagnosticul Retenţie urinară acută, macrohematurie şi fără a-l examina personal, chirurgul i-a prescris pentru administrare preparate care pot genera reacţii alergice şi anafilactice. De notat că, respectivele medicamente i-au fost prescrise pacientului chiar dacă chirurgul cunoştea că acesta suferea de astm bronşic, fapt ce-l obliga să respecte anumite standarde de investigare şi tratament special.

Astfel, ca urmare a administrării medicamentelor prescrise de către medic, în seara aceleiaşi zile a survenit moartea pacietului, în vârstă de 67 de ani.

Pentru elucidarea celor întâmplate procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale, care au evidenţiat culpa medicului în acest caz, concluzionând că moartea pacientului a survenit în rezultatul insuficienţei respiratorii acute, ca urmare a crizei astmului bronşic.

Fiind audiat, medicul, în vârstă de 43 de ani şi cu un stagiu de 18 ani în cadrul spitalului raional Orhei, nu şi-a recunoscut vina.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close