Politic

Slusari: Raportul privind frauda bancară ar putea fi prezentat în Parlament la prima ședință din toamnă

Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară ar putea fi prezentat la prima ședință a legislativului din noua sesiune. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei, Alexandru Slusari, la emisiunea O nas de la postul Jurnal TV.

Potrivit lui Slusari, deputații se apropie de momentul când acest raport va fi prezentat, până atunci ar putea fi audiate încă 2-3 persoane în această chestiune.

„Eu sper că în pofida faptului că deputații vor ieși în concediu, în pofida perioadei dificile, raportul va fi încheiat până la 1 septembrie. Potrivit hotărârii Parlamentului, noi trebuie să-l prezentăm la 10 septembrie, dar având în vedere că ședințele legislativului nu vor fi organizate în acea perioadă, dacă nu se va întâmpla ceva extraordinar, cel mai probabil, noi vom prezenta raportul la prima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă”, a declarat Alexandru Slusari.

Președintele Comisiei spune că majoritatea persoanelor audiate de deputați nu sunt sincere în declarațiile lor, dar trebuie să se înțeleagă faptul că sarcina acestei comisii nu este să judece, dar să aprecieze din punct de vedere politic acțiunile sau inacțiunile funcționarilor de rang înalt pe întreaga perioadă. Potrivit lui, cel mai probabil, toate materialele Comisiei vor fi trimise la Procuratură.

Expertul economic Viorel Gârbu consideră că va fi foarte greu să fie întorși banii din „furtul miliardului”, dar și să se înțeleagă unde au ajuns aceste resurse. Potrivit lui, raportul Kroll arată că banii „murdari” sustrași din sistemul bancar au fost amestecați cu bani „curați”. „Erau folosite diferite contracte, instrumente, care, în principiu, deja nu mai pot fi urmărite. Chiar și în raportul Kroll este scris foarte des că aici investigația lor se oprește, mai departe experții nu pot depista care au fost bani „curați” și care „murdari”, notează Viorel Gârbu. În opinia lui, cel puțin Republica Moldova ar putea să afle cine se face vinovat de frauda bancară, să-i caute pe aceștia și să le confiște averile.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker