Știri

Irina Vlah a fost învestită în funcție

Bașcana realeasă a Găgăuziei, Irina Vlah, a depus jurământul de învestire în funcție în seara zilei de vineri, 19 iulie. Ceremonia a avut loc în cadrul unei şedinţe extraordinare a Adunării Populare.

Pentru prima dată la o asemenea cere-mone au participat preşedintele Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului şi prim-ministra ţării.

În discursul său, Irina Vlah a menționat că are drept prioritate pe perioada mandatului reîntoarcerea în Găgăuzia a locuitorilor plecați, implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în regiune, creșterea veniturilor reale ale populației, lansarea unor noi programe și extinderea acoperirii programelor sociale existente.

Președintele Igor Dodon și-a exprimat convingerea că faptele bune în Găgăuzia vor continua, iar locuitorii din regiune vor trăi mai bine

Speakera Zinaida Greceanâi, a menţionat că, sub conducerea bașcanei, Găgăuzia a cunoscut o dezvoltare continuă.  Și dacă acest lucru a reușit în Găgăuzia, sunt sigură că poate fi realizat şi în alte regiuni ale Moldovei”, a spus președinta Parlamentului de la Chişinău.

Publicul găgăuz a reacționat în mod deosebit la prim-ministra Maia Sandu, discursul căreia a fost întrerupt de aplauze în câteva rânduri.

„Avem scopuri comune. Noi toți suntem Moldova. De aceea suntem obligați să creăm pentru cetățenii țării un stat de drept funcțional, care ar oferi posibilități de dezvoltare tuturor locuitorilor”, a declarat Sandu.

Irina Vlah a câștigat alegerile cu circa 92% de voturi.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker