Economie

Drumurile lăsate baltă de companii din UE vor fi reabilitate de turci

Sursa foto: Europa Libera

Compania ONUR Taahhut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd. Sti a mai câștigat două contracte de lucrări de reabilitare a drumurilor. E vorba de fapt de două sectoare din drumul R6 Chișinău-Orhei-Bălți, cu o lungime de 30 kilometri: centura de ocolire a oraşului Sângerei şi un segment de drum de la Sângerei şi până la Sărăteni, relatează unimedia.info cu referire la mold-street.com.

Aceste segmente de drum trebuiau să fie gata încă doi ani în urmă, dar compania MSF Engenharia din Portugalia, care a câştigat precedentul contract în anul 2015, a efectuat doar circa o treime din lucrările planificate. Aşa că autorităţile au fost nevoite în martie 2018 să rezilieze contractul.

Ulterior Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care finanţează proiectul, au anunţat un nou concurs, câştigat de ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia. Contractele semnate pe 10 iulie 2019 au o valoare de 19,36 milioane euro şi de 16,65 milioane euro, mai scrie mold-street.com.

Potrivit ASD, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, timpul planificat pentru finalizarea acestora este de 730 de zile şi 365 de zile pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie).

Lucrările ce urmează a fi executate concomitent, sunt divizate în două loturi şi vor consta în aplicarea unui strat de asfalt peste cel existent și supralărgirea drumului pentru asigurarea amenajării celei de a treia benzi de circulație pe toată lungimea drumului. De asemenea vor fi reabilitate 10 poduri şi efectuate lucrări de stabilizare a terasamentelor pentru prevenirea alunecărilor de teren.

Apropo, în anii 2012-2014, ONUR Taahhut și SUMMA Turizm Yatirimciliği AS a reabilitat 44,9 kilometri ai drumului Sărăteni-Soroca, începând de la intersecția Sărăteni până la intrarea în orașul Ghindești, inclusiv intersecția denivelată Sărăteni. Atunci reabilitarea drumului a avut loc în cadrul Programului Compact, finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker