RezinaSocial

O familie de moldoveni stabiliţi la Moscova a făcut un dar bisericii din Cinişeuţi

Biserica ortodoxă Acoperământul Maicii Domnului din s. Cinişeuţi, în septembrie 2017, a sărbătorit 100 de ani de la târnosire.

.

Părintele Alexandru Bordian a adus la biserica din satul Cinişeuţi, raionul Rezina, părticele din moaştele a 24 de Sfinți Mucenici, care au fost date spre închinăciunea creștinilor. Pentru noi acest dar al unei familii de bună credință, băștinași din s. Cinișeuți, stabiliți cu domiciliul în Moscova, este o comoară sfântă.

Rugăciunea este cea mai potrivită convorbire a inimii noastre cu Dumnezeu. Prin rugăciune omul devine mai bun, mai iubitor, mai deștept, mai răbdător și mai iertător. Ea ne scapă de boli, primejdii și ne dă puteri să părăsim păcatele. Oamenii se roagă în lăcașele sfinte, la icoane, la sfintele moaște, se roagă când e greu, se roagă de mulțumire când e bine. Noi, cinișeuțenii, avem un dar de la Dumnezeu – avem moștenire de la strămoșii noștri o biserică frumoasă, încăpătoare, am avut și avem noroc de preoți-adevărate slugi ale Domnului: Ștefan Primovici, Anatolie Pușcaș, Alexei Coțofan, Alexandru Goncear, Serafim Dabija (plecați în lumea celor drepți), Igor Cojocari, Alexandru Bordian, care au contribuit ca biserica noastră, cu an ce trece, să fie mai atrăgătoare și mai frumoasă.

Pe 18 mai 2019 părintele Alexandru Bordian a adus părticele din moaştele a 24 de Sfinți Mucenici și anume: Sfânta Muceniță Tatiana, Sfântul Cuvios Ioan de Rila, Sfântul Ierarh Grigore Teologul, Sfânta Dreapta Varvara Călugărița, Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit, Sfântul Ierarh Grigore Palama, Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Sfânta Mare Muceniță Anastasia (Romana), Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Sfântul Lazar cel a patra zi înviat, Sfânta Cuvioasa Maria din Batania ce s-a numit Marin, Sfânta Muceniță Iulia Fecioara, Sfânta Mare Muceniță Varvara, Sfânta Noua Muceniță Elizaveta Fiodorovna, Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, Sfânta Muceniță Liudmila Kneaghina Cehiei, Sfântul Cuvios Efrem Sirul, Sfântul Cuvios Roman Melodul, Sfântul Cuvios Alexei Omul lui Dumnezeu, Sfânta Muceniță Fotini Samarineanca, Sfânta Muceniță Natalia, Sfântul Mucenic Bonifatie, Sfântul Mucenic Uar Egipteanul, Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul (ocrotitorul copiilor), care au fost date spre închinăciunea creștinilor.

Sfintele Moaște se cinstesc pentru că sunt purtătoare de har întrucât s-au împărtășit de slava și puterea Dumnezeiască. Proslăvind Sfintele Moaște pentru puterea minunată, ce le-a fost dată de Dumnezeu, creștinul ortodox cinstește însăși puterea Dumnezeiască din ele. Sfintele Moaște sunt oseminte, rămășițe din trupul sfinților. Pentru noi acest dar al unei familii de bună credință, băștinași din s.Cinișeuți, stabiliți cu domiciliul în Moscova, este o comoară sfântă. Le mulțumim din suflet, dorim ca Domnul să le dea sănătate și să-i aibă în pază și la bine, și la greu.

Ar fi bine ca creștinii din împrejurimea s. Cinișeuți să vină la rugăciune în biserica noastră și să se închine la Sfintele Moaște pentru sănătate, pace, liniște sufletească. Să ne rugăm pentru conducătorii satelor, orașelor, țării, ca Domnul să pună în inima lor să lucreze cu puteri mari și succes pentru întreg neamul nostru creștinesc. Ajungând la putere, să nu uite de unde au pornit. Credem că conducerea nu va uita și de noi, cei în etate, care ne-am pensionat până în anul 2000, deoarece anume noi, copiii războiului și ai foametei, am trecut multe obstacole în viață și, spre regret, le trecem și acum. Dorim ca generațiile tinere să trăiască în credință.

Liuba Golub, s. Cinișeuți

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker