Evenimente

Milenii de civilizație la Orheiul Vechi

O expoziție sub genericul „Milenii de civilizație la Orheiul Vechi. 70 de ani de cercetări arheologice” a fost inaugurată la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, care s-au desfăşurat în R. Moldova până la 28 septembrie, relatează radioorhei.info cu referire la Moldpres.

Solicitată de agenţie, Ana Boldureanu, şefă de secţie la instituţia-gazdă,  a menţionat că expoziţia reunește sute de obiecte – vase de lut, vase ceramice de lux, arme, tuburi de apeduct, unelte agricole și de uz casnic, obiecte de harnaşament, emisiuni monetare, obiecte de cult, etc., care au aparţinut diferitelor civilizaţii ce s-au perindat la Orheiul Vechi. Potrivit sursei citate, o mare parte dintre vestigiile prezentate în cadrul expoziției au fost restaurate de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

Viceministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Gheorghe Postică a subliniat că aceasta este cea mai frumoasă şi cea mai bogată expoziţie dedicată Orheiului Vechi. „Multe piese sunt prezentate pentru prima dată. Expoziţia este un bun prilej de a marca un eveniment important – împlinirea a 70 de ani de la începutul investigaţiilor arheologice în microzona Orheiul Vechi”, a accentuat Gheorghe Postică.

Expoziţia va fi deschisă până la 31 ianuarie 2018.

 

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde găsiţi şi mai multe informaţii, comentarii, opinii.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker