EvenimenteOrhei

ÎM Orhei Transport, în prag de faliment. Reacţia managerului-sef: Nu comentez! Nu ştiu! Conturile bancare ale întreprinderii muni

Conturile bancare ale întreprinderii municipale (ÎM) Orhei Transport ar fi blocate, iar angajaţii nu şi-ar fi primit salariile deja de două luni. Potrivit unor surse din cadrul întreprinderii, situaţia este îngrijorătoare, iar un consilier municipal susţine că Orhei Transport „e în prag de faliment”. În acelaşi timp, administraţia întreprinderii refuză să discute şi să ofere informaţii la acest subiect.

Managerul şef al Orhei Transport, Andrei Bostan, s-a arătat deranjat de întrebările ce i-au fost adresate de reporterul Radio Orhei, în legătură cu existenţa datoriilor salariale şi blocarea contului bancar. Acesta a exclamat: “Nu comentez! Nu ştiu!” şi a declarat categoric că nu vrea să vorbească.

Nici în cadrul şedinţei Consiliului municipal Orhei, care a avut loc spre seara zilei de luni, nu s-a reuşit obţinerea unor date despre situaţia la ÎM Orhei Transport. Asta, în pofida solicitărilor repetate ale consilierului din opoziţie Oleg Matei, de a-l audia pe managerul Bostan, cu o informare cât de succintă. Matei a declarat că, în particular, din cauza pierderilor de la transportarea gratuită a călătorilor, Orheiul riscă să rămână şi fără autobuze, şi cu datorii faţă de compania de leasing de la care acestea au fost primite, la sfârşitul anului trecut.

De amintit în context şi despre tariful – de doar 18 lei per călătorie spre Chişinău, pe ruta care a fost lansată de Primăria Orhei la începutul lunii februarie curent. De câteva zile, circulaţia autobuzelor ÎM Orhei Transport pe această rută ar fi fost sistată, în mod tacit. Asta, spre deosebire de lansarea sonoră a serviciilor ieftine, făcută cu evidenţierea meritului ex-primarului Ilan Shor care, la acea vreme, candida la funcţia de deputat în Parlament.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker