Evenimente

Alina Pascaru, noua șefă a Direcţiei Educaţie Telenești

Direcţia Generală Educaţie Telenești are o şefă nouă – pe Alina Pascaru, până nu demult directoarea Gimnaziului Bănești. Dna Pascaru a susținut concursul pentru funcția rămasă vacantă după ce Eugenia Ioxa, care o ocupat postul respectiv timp de trei ani, și-a dat demisia din propria inițiativă.

Alina Pascaru s-a remarcat prin faptul că acum șapte ani a devenit cea mai tânără directoare de gimnaziu din regiune (la 28 de ani), demonstrând în funcția respectivă spirit organizatoric, perspicacitate, dinamism. La conferința pedagogilor din august c. unii deja vorbeau că anume directoarea de la Bănești o va înlocui pe Eugenia Ioxa, care îşi prezentase demisia.

”La Direcţia Generală Educaţie Teleneşti activează o echipă bună de pedagogi entuziaști. Urmează să elaborăm împreună viziuni și politici de implementare a educației moderne. Vom miza pe școala prietenoasă copilului, pedagogi tineri și entuziaști, pe înțelepciunea și bunele practici ale dascălilor-veterani. Vom reieși din ceea ce a spus la vremea sa marele cărturar Gheorghe Asachi şi anume, că propășirea poporațiunii noastre este de neconceput fără știința de carte și ne vom face în mod conștiincios datoria cum se cade oricărui dascăl- semănător de lumină”, și-a expus credo-ul noua șefă a DGE  Telenești.

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker