EvenimenteTelenești

Experții francezi susţin implementarea unui proiect la Teleneşti

Proiectul francez de salubrizare, inițiat la Telenești în vara anului trecut, prinde contur. Astfel, trei experți în frunte cu Piere Turnier, directorul general al sindicatului Savois Deches, reprezentantul părții franceze în acest proiect, au lucrat două zile în centrul raional.
Proiectul inițiat cu sprijinul Ambasadei Franței la Chişinău include construcția unei platforme de selectare şi compostare a deșeurilor menajere. Beneficiari ai proiectului sunt cetăţenii din primăriile Bănești, Telenești, Verejeni, Ratuș și Chițcanii Vechi.
Participanţii la întrunire au pus la punct toate detaliile legate de implementarea cu succes a proiectului.
Alexandru Tăburceanu, primarul comunei Chițcanii Vechi a relatat pentru CUVÂNTUL:
”Ne-am adunat la Primăria Teleneşti şi, împreună cu partenerii noştri din Franţa, am continuat lucrul asupra proiectului, care urmează să fie depus pentru finanţare în luna octombrie c. la Agenția franceză. Valoarea proiectului este de peste două milioane de euro. Pe parcursul celor două zile noi vom vizita toate primăriile incluse în proiect”, a precizat dl Tăburceanu.
Tudor Țurcanu, primarul comunei Ratuș, a remarcat că proiectul este foarte important pentru comunitate:
”Noi am vizitat întreprinderea respectivă din Franţa în toamna anului trecut și am fost impresionați de cele văzute. Ne-am convins că deșeurile pot fi procesate fără a fi afectat mediul, destul de eficient și ingenios”, a menționat primarul de Ratuș.
După cum a precizat Nicolae Nastas, secretarul Consiliului Orăşenesc Telenești, care participă la lucrările de concretizare a proiectului din partea comunității respective, platforma se va afla pe poligonul de la Telenești. Proiectul mai presupune și selectarea deșeurilor, fapt ce va contribui la schimbarea mentalității locuitorilor din comunităţile nominalizate faţă de problemele de mediu.
Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker