EvenimenteTelenești

Bănuite de neglijenţă, care a cauzat decesul unui nou-născut

O medică ginecologă-obstetriciană și o moașă din secția de obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești vor compărea pe banca acuzaților fiind bănuite de încălcarea din neglijență a regulilor şi metodelor de acordare a asistenței medicale, care a cauzat decesul unui nou-născut.
Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis instanței de judecată spre examinare cauza penală în privința acestora.
Potrivit celor constatate de procurori, pe data de 4 iulie 2018, medica obstetriciană din secția obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești, fiind de gardă în regim de urgență și obligată de a primi nașterea parturientelor internate în secție, a fost apelată de mai multe ori telefonic de către moașa de serviciu pentru a se prezenta la spital şi a primi nașterea. Dânsa nu a răspuns la apelurile telefonice și nu s-a prezentat imediat pentru a lua decizia conduitei nașterii. Din cauza încălcărilor comise de către medica obstetriciană și moașă, demonstrate şi în urma expertizei, nou-născutul a decedat.
Învinuitele pledează nevinovate.
Pentru comiterea acestei infracțiuni Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Vasile Ciubotaru, procuror-şef interimar al Procuraturii raionului Teleneşti

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close