EvenimenteTelenești

Bănuite de neglijenţă, care a cauzat decesul unui nou-născut

O medică ginecologă-obstetriciană și o moașă din secția de obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești vor compărea pe banca acuzaților fiind bănuite de încălcarea din neglijență a regulilor şi metodelor de acordare a asistenței medicale, care a cauzat decesul unui nou-născut.
Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis instanței de judecată spre examinare cauza penală în privința acestora.
Potrivit celor constatate de procurori, pe data de 4 iulie 2018, medica obstetriciană din secția obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești, fiind de gardă în regim de urgență și obligată de a primi nașterea parturientelor internate în secție, a fost apelată de mai multe ori telefonic de către moașa de serviciu pentru a se prezenta la spital şi a primi nașterea. Dânsa nu a răspuns la apelurile telefonice și nu s-a prezentat imediat pentru a lua decizia conduitei nașterii. Din cauza încălcărilor comise de către medica obstetriciană și moașă, demonstrate şi în urma expertizei, nou-născutul a decedat.
Învinuitele pledează nevinovate.
Pentru comiterea acestei infracțiuni Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Vasile Ciubotaru, procuror-şef interimar al Procuraturii raionului Teleneşti

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker