OrheiPolitic

La apelul Primăriei Orhei, care a pregătit o agendă cu 40 de documente, au răspuns doar 17 consilieri

Şedinţa Consiliului municipal (CM) Orhei care a avut loc luni, 15 iulie, s-a evidenţiat prin împuţinarea vizibilă a aleşilor locali. Potrivit radioorhei.info, au lipsit 10 din cei 27 de consilieri, mandatul cărora ar fi trebuit să fie deja încheiat, prelungindu-se insă peste termen, din cauza evenimentelor politice din republică şiamânării alegerilor locale din acest an pentru toamna care vine. Absenteismul consilierilor s-a manifestat la o lună după ce ex-primarul şi actualul deputat Ilan Şor, ar fi părăsit ilegal Moldova, deşi se află sub interdicţie fiind condamnat de prima instantă la 7,5 ani de închisoare, în dosarul fraudei bancare.
Pentru prima dată în cei 4 ani de mandat al actualei puteri locale, la şedinţa CM Orhei de luni, 15 iulie, s-a prezentat un număr neobişnuit de mic de aleşi locali. La apelul primarei interimare Diana Memeţ, care a dispus convocarea extraordinară a şedinţei, au răspuns doar 17 consilieri. Asta, în timp ce Primăria, după ce din motive necunocute, a contramandat şedinţa CM Orhei, anunţată pentru săptămâna trecută, a iniţiat o altă şedinţă pentru ziua de luni, cu tocmai 40 de proiecte de decizii pe ordinea de zi.
Surprinzător, s-au rărit şi rândurile fracţiunii majoritare. Or, până în prezent, fracţiunea Pentru Orhei a lui Ilan Şor şi alţi câţiva consilierii afiliaţi puterii au demonstrat o disciplină de fier. Aceştia, niciodată nu şi-au permis mai mult de o absenţa, fapt prin care au asigurat inclusiv votarea chestiunilor care apăreau suplimentar pe ordinea de zi.
De această dată, în premieră, o decizie de ordin patrimonial nu a întrunit numărul necesar de voturi, iar aprobarea altei decizii a fost amânată pentru următoarea şedinţă a CM Orhei, pe motiv că proiectul propus de Primărie nu a fost suficient de pregătit. Restul deciziilor, cea mai mare parte dintre care au un conţinut funciar, patrimonial şi financiar, au fost aprobate.
Şi în ziua de luni, 15 iulie, în sala de şedinţe s-a adunat galeria de susţinători ai echipei de la conducerea Orheiului, care aproximativ o jumătate de oră au urmărit cum neschimbatul preşedinte al şedinţelor CM, reprezentantul majorităţii, Evgheni Pisov, enunţa în viteză numărul proiectului, iar consilierii ridicau mâinile. Au existat doar câteva abateri de la acest scenariu bătătorit , datorate la patru consilieri neafiliaţi, care au încercat să adreseze întrebări şi să se expună pe marginea deciziilor pentru care li se cerea votul.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker