RezinaSocial

Cum poate fi construită o clădire capitală pe teren public…

Piaţa comercială din Rezina. Foto din arhiva „C”

Un cititor din Rezina a adresat redacţiei următoarea întrebare: “Este adevărat că omul de afaceri şi consilierul raional de Rezina Alexandru Vişnevschi a obţinut autorizaţie de construcţie a unui magazin pe teritoriul Pieţei comerciale orăşeneşti Rezina? Din câte ştiu, pe terenurile publice este interzisă construcţia de clădiri capitale. Sau când vine vorba de “oamenii noştri” (în ultimii ani A.Vişnevschi a devenit un activist înflăcărat al PDM) legea poate fi ocolită?”, întreabă autorul demersului, Anatolie Donţu.

Solicitat să răspundă la aceste întrebări, primarul oraşului Rezina, Simion Tatarov ne-a relatat:

Încă prin 2014 Consiliul orăşenesc Rezina a eliberat administraţiei ÎM Piaţa orăşenească comercială Rezina o autorizaţie pentru construcţia unui sediu propriu, ca să nu cheltuie bani pe chirie. Intenţia a rămas nevalorificată din lipsă de mijloace financiare. Iar nu demult am aflat că administraţia pieţei a încheiat un contract cu omul de afaceri Alexandru Vişnevschi, în cadrul unui parteneriat public-privat, prin care dl Vişnevschi îşi asumă cheltuielile pentru construcţia unei clădiri cu două nivele în care primul nivel va fi utilizat de firma lui A.Vişnevschi, iar la nivelul al doilea se vor afla oficiile administraţiei pieţei. Cu alte cuvinte, toate responsabilităţile şi consecinţele pentru acest contract şi le asumă administraţia Întreprinderii Municipale Piaţa orăşenească comercială Rezina, a concretizat primarul de Rezina Simion Tatarov.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker