Evenimente

Întâmplare la vânătoarea de rațe

În seara zilei de 30 septembrie c., când deja se întuneca, un grup din trei persoane din s. Ţahnăuţi a ieşit la vânătoare de raţe sălbatice în preajma iazului din afara localităţii. Potrivit lui Sima Braşoveanu, arendatorul iazului, vânătorii nocturni trăgeau asupra raţelor care se aflau pe apă, iar alicele, ricoşând, ajungeau până la vagonul paznicului, punând în pericol viaţa acestuia. S.Braşoveanu a mai precizat că a informat poliţia despre acest caz.

 

Solicitat să comenteze informaţia, Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a IP Rezina, a confirmat că în seara zilei de 30 septembrie în Secția de Gardă a Inspectoratului de poliţie Rezina a parvenit semnalul respectiv. Grupul operativ al IP Rezina s-a deplasat la fața locului, unde a constatat că un grup din 3 vânători, cu actele în regulă, se aflau la vânătoare de rațe sălbatice. Polițiștii au ridicat armele vânătorilor. Pe cazul dat se desfășoară o anchetă. Nimeni nu a avut de suferit, a mai menţionat V. Dascăl.

 Ion Ciorici, colaborator la Inspecţia Ecologică din raionul Rezina a concretizat că vânătoarea la păsări este permisă numai în zilele de sâmbătă şi duminică, în timpul zilei şi nu mai târziu de o oră înainte de asfinţitul soarelui. Potrivit poliţiştilor care au fost la faţa locului, cazul de la iazul satul Ţahnăuţi s-a produs la ora 19.00, a precizat Ion Ciorici.

Potrivit lui Ion Durbală, sinergeticianul raionului Rezina, vânătorii respectivi aveau toate actele în regulă.

Greşeala lor a fost că nu au preîntâmpinat stăpânul iazului despre timpul ieşirii lor la vânatul de raţe.

Foto simbol. Sursa: publika.md

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker