Evenimente

Condiţii foarte bune pentru micuţii din Biești datorită poporului român

Duminică, la Bieşti, raionul Orhei, a fost sărbătoare: după o lungă vacanţă, a fost dată în folosinţă o parte a clădirii grădiniţei de copii „Ghiocel”. Lucrările au costat circa 1.4 milioane de lei, s-au efectuat din investiţiile acordate de către Guvernul României şi urmează să fie încheiate în martie anul viitor.

După cum ne-a relatat Ion Vlas, primarul comunei, grădinița din Bieşti este întreţinută integral din bugetul comunei şi este una din puținele în regiune unde părinții nu achită nici o taxă. Ea este frecventată de aproape 100 de copii.  

”După reparație condiţiile la grădiniţă se vor îmbunătăţi cardinal. Am cumpărat pentru bucătărie plită şi cuptor electric, lavoare, o mini-stație de filtrare a apei etc. Localul a fost izolat termic, este încălzit de o staţie de termoficare pe biocombustibil, au fost instalate panouri solare pentru încălzirea apei menajere”, a mai menționat primarul.

Lilia Lupan, șefa grădiniței a remarcat: ”După reparație avem condiții pentru a primi copii şi în grupele de creșă, de la vârsta de doi ani. Şi personalul didactic are toate posibilităţile pentru a munci eficient”.

Această reparaţie capitală s-a reuşit după 42 ani de la darea în folosință a grădiniței. La festivitate au participat de asemenea Iurie Leancă, vicepreședintele parlamentului, Ilie Rabii, vicepreşedintele raionului, Silvia Mustovici, șefa Direcției Generale Educație Orhei, Ștefan Mihalaș, șeful Inspecției Ecologice Orhei.

La serbare micuţii au prezentat un mic concert. Sursa foto BP Bieşti.

 

Ion Cernei                               

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker