EvenimenteOrhei

Valeria Florea-Dascăl și-a lansat următoarea sa carte

Valeria Florea-Dascăl (prima din stânga) alături de protagonişti ai cărţii sale şi participanţi la întrunire.

Prozatoarea şi jurnalista Valeria Florea-Dascăl, supranumită de bibliotecarele de la Orhei autoarea care scrie cu inima, a lansat sâmbătă la Biblioteca Publică Alexandru Donici cartea Morţii n-au nevoie de reabilitare. La eveniment au participat eroii celor 24 de nuvele, dar și mulți admiratori ai creației autoarei.

După cum a remarcat în fața celor prezenți Stepanida Țugui, directoarea bibliotecii, cărţile ei pornesc din viaţă şi scot mulţi oameni din anonimat:

Primim cu bucurie prezentările de carte ale dnei Valeria, pământeana noastră, fiindcă acestea adună lume de suflet. Câte odată se produce impresia că dna Dascăl, care a activat 25 de ani ca jurnalistă TV, a adunat în lucrările sale un talk-show cu oameni de suflet”, a remarcat directoarea bibliotecii.

Vasile Cocarcea, muzeograf și scriitor, Ion Dulghieru, om de afaceri, Ion Vlas, primarul de Biești, au evocat mai multe nume şi destine trecute prin malaxorul represiunilor staliniste.

Dna Dascăl a remarcat că ideea acestei cărţi s-a născut după ce l-a cunoscut pe Ion Garam, victimă a represiunilor staliniste, om cu un destin deosebit.

Mi-a zis să găsesc mai mulți oameni cu destine deosebite. Astfel ziua eram în deplasări prin raioanele Orhei, Anenii Noi, Hâncești, iar seara scriam istoriile lor. Această carte o consider una din cele mai reușite lucrări ale mele”, a remarcat autoarea.

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker