Evenimente

Ambasadorul Japoniei în Moldova monitorizează investițiile acordate raionului Șoldănești

Locuitorii raionului Șoldănești au avut posibilitatea să mulțumească pe viu Guvernului Japoniei pentru suportul financiar acordat unor instituții din raion. Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, a efectuat o vizită de lucru la câteva instituții publice din orașul Șoldănești. Printre acestea se numără și Spitalul raional unde, în ultimul deceniu, poporul japonez a investit circa 100 mii dolari.

Oficialul japonez, însoţit de preşedinta raionului Svetlana Rotundu şi directorul Spitalului raional Şoldăneşti Veceaslav Palii a mers la Spitalul raional să vadă cum au fost valorificate resursele financiare oferite de guvernul țării sale. Administrația instituției i-a arătat dlui Yoshii utilajele și echipamentele medicale procurate, inclusiv un scanner cu ultrasunet și un inhalator modern în secția de pediatrie.

 Ambasadorul s-a arătat mulțumit de achizițiile făcute de administrația instituției medico-sanitare. Veceaslav Palii, directorul spitalului, a menționat că grație acestui ajutor locuitorii din raion au obținut acces la servicii medicale mult mai calitative. Pacienta A.Pascari a precizat că de acum locuitorii raionului nu mai sunt nevoiți să meargă pentru investigații la o distanță de 100 km, în capitală.

Masanobu Yoshii a mai vizitat LT ”Ștefan cel Mare”, satul Cobâlea și Mănăstirea Cușelăuca.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker