EvenimenteRezina

Ecourile bacalaureatului 2019

Alături de cei mai buni elevi ai LT Ioan Sârbu după înmânarea Diplomele de Onoare.

Unul din factorii de bază ai educației în societatea contemporană este dezvoltarea capitalului uman, care impune transferul accentelor în educație pe calitatea procesului educațional.

Calitatea educației, în cea mai mare măsură, determină calitatea vieții. Aceasta creează oportunități pentru formarea competențelor necesare fiecărui adolescent, care îi vor permite să se adapteze la schimbările din societate, să se integreze cu succes în ziua de mâine. De fapt, calitatea în educație e cea mai mare provocare a reformei actuale și este asigurată de către actorii educaționali: cadre didactice, elevi, părinți, administrația instituției etc.

În Liceul Teoretic Ioan Sârbu din satul Ignăţei, raionul Rezina rezultatele examenelor de bacalaureat din sesiunea recentă au demonstrat: colectivul profesoral și absolvenții și-au îndeplinit misiunea cu succes. Din 37 de elevi care au fost admiși la exa-mene, 36 le-au susținut. Un singur elev de la profilul umanist n-a luat notă pozitivă la limba și literatura română, dar sperăm că în sesiunea suplimentară va fi susținut și acest examen.

Cea mai mare medie de examen în raion este de 9,75 a absolventei profilului real Victoria Voinovan, urmată de trei elevi cu media 9,25: Irina Stăvilă, Victoria Leonte și Nicolae Rusu, toți fiind răsplătiți din plin pentru eforturile depuse la învățătură. Astfel, în semn de apreciere a rezultatelor deosebite la disciplinele de studiu și la examenele de BAC, spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional, în acest an, peste 250 de absolvenți din toată țara s-au învrednicit de Diploma de Onoare, printre care sunt şi cei patru absolvenți ai noştri nominalizaţi mai sus.

Pe 03 iulie 2019, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmânat celor mai buni absolvenți de liceu din țara Diplomele de Onoare. După solemnitate, tinerii au primit în dar de la Președinte echipamentul absolventului studios și au efectuat o excursie prin sediul Președinției.

Acasă i-a așteptat altă solemnitate – le-au fost înmânate Diplomele de Bacalaureat, primul și cel mai important document, dovadă că au absolvit cursul complet de liceu.

Galina Platon, directoarea LT Ioan Sârbu,

s. Ignăței, raionul Rezina

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker