OrheiPolitic

Face şi desface, dar în taină de consilieri

Pe 5 iulie, urma să aibă loc şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Orhei. Anunţul cu ordinea de zi a şedinţei a fost publicat pe pagina web a Primăriei, luni, 1 iulie. Miercuri însă anunţul nu se mai afla pe site. Mai mult, nici acolo, nici pe panourile informative ale Primăriei nu se regăsea niciun act oficial privind convocarea sau contramandarea şedinţei CM, relatează radioorhei.info.

Joi, secretara Consiliului Municipal, Ala Buracovschi, nu a răspuns la apelul telefonic, iar după ce a fost găsită de jurnalişti în biroul de serviciu, a refuzat să spună de ce anunţul despre convocarea şedinţei a dispărut de pe pagina web a Primăriei şi de ce şedinţa anunţată pentru 5 iulie nu va avea loc.

Nu a fost mai explicită nici viceprimara Cristina Cojocari, care a fost întrebată despre aceleaşi lucruri. Cojocari a declarat că dispoziţia de convocare a şedinţei Consiliului Municipal Orhei a fost emisă de primara interimară Diana Memeţ şi că, astfel, doar aceasta este abilitată să ofere răspunsuri despre contramandarea şedinţei.

Din anticameră au comunicat că Memeţ se află “pe teren”, fără a preciza unde anume se află aceasta, dar dând asigurări că primara interimară va putea fi găsită la Primărie în ziua următoare.

Consilieri municipali, care nu fac parte din majoritatea afiliată ex-primarului, deputatului şi afaceristului-fugar, Ilan Sor, au confirmat că la începutul săptămânii au fost invitaţi telefonic la şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal Orhei din ziua de vineri, 5 iulie. În zilele care au urmat, secretara Consiliului Municipal, Ala Buracovschi, i-a apelat din nou şi i-a anunţat că şedinţa nu va avea loc, fără să le spună motivul contramandării şi nici data pentru care se amână întrunirea.

Potrivit consilierului Oleg Matei, pentru şedinţa din 5 iulie se profila adoptarea mai multor decizii de ordin funciar. Asta, din cauza că Primăria a proiectat să obţină aprobarea mai multor decizii privind terenuri destinate construcţiilor, locaţiunii etc.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker