Uncategorized

Ambulanțe reutilate din microbuze marfare sau cumpărate cu 20.000 de euro mai scump

După mărturisirile legate de achizițiile dubioase ale insulinei biosimilare Strim (vezi CUVÂNTUL din 5 iunie c.), secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gâlca, a făcut pentru agora.md şi alte declarații.

Potrivit lui Gâlca, achiziția ambulanțelor Soboli „a fost o licitație defectuoasă”.

Au fost procurate 69 de ambulanțe la un preț de 36.000 de euro fiecare ambulanță, deşi preţul oficial, la întreprindere, a acestora este ceva în jur de 16.000 de euro/maşina. Termenul de livrare a acestor ambulanțe a fost 15 mai 2018. La acea dată au fost livrate doar câteva ambulanțe în R. Moldova. Conform condițiilor contractului, se cerea rezilierea contractului, ceea ce am și făcut într-o scrisoare. A fost un mic scandal pe intern atunci, a fost remisă o altă scrisoare, a fost anulată scrisoarea mea și s-a spus că trebuie să urmărim, să monitorizăm și să livrăm aceste ambulanțe în termen cu informarea ministerului”, spune secretarul general de stat.

El susține că în presă a fost „o campanie dirijată pentru a duce în eroare opinia publică cu privire la calitatea acestor ambulanțe”.

Echipamentele instalate pe ambulanțe au fost la fel procurate separat și instalate pe ambulanțe, în Chișinău. Sunt chiar neconforme aceste ambulanțe.

Boris Gâlca afirmă că şi cele 36 de ambulanțe Mercedes, prezentate cu fast în toamna lui 2018, au fost furnizate în baza unei „licitații defectuoase, organizate de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, de la o companie turcească”.

Au fost de fapt procurate niște microbuze Mercedes marfare care au fost reutilate în ambulanțe…Multe dintre ele au probleme tehnice, nimeni nu le-a luat sub asistență tehnică aici în R. Moldova. Sunt ambulanțe neconforme”, susține Gâlca.

De cealaltă parte, în ziua lansării, fostul premier Pavel Filip a declarat: „Această investiție este făcută din bugetul statului și eu spun acest lucru cu mândrie”.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker