Cere socoteală pentru banii publici

Selectarea antreprenorului a fost problematică

Stimată redacţie! În anul curent CUVÂNTUL a publicat multe articole despre starea drumurilor locale din raionul Rezina şi cum se cheltuie banii pub-lici destinaţi pentru construcţia, reparaţia şi întreţinerea acestor drumuri, a infrastructurii rutiere, inclusiv din teritoriul comunei Rezina. Primarul oraşului Rezina, Simion Tatarov, în câteva rânduri a informat orăşenii că anul acesta în sfârşit va fi reconstruit bulevardul Şciusev pentru a asigura condiţii normale de circulaţie şi staţionare a transportului pe această arteră rutieră foarte aglomerată. S-a precizat că a fost alocată şi suma necesară pentru aceste lucrări, dar se încheie anul şi pe bulevard nu se vede nicio schimbare în acest sens. De ce?

V. Ţurcanu, pensionar, or. Rezina

 

Solicitat să informeze cititorii ziarului despre situaţia în domeniu, primarul oraşului Rezina, Simion Tatarov ne-a răspuns următoarele:

„În anul curent, pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor din perimetrul comunei Rezina au fost alocaţi 1 mln 836 mii 146 lei. Cu aceste resurse am planificat să reparăm străzile Nistreană şi Pavlov din Stohnaia, dar şi un segment al bd. Şciusev. Până acum au fost reparate străzile Nistreană şi Pavlov, pentru ce au fost cheltuiţi 202 429 lei.

Pentru reparaţia bulevardului Şciusev din bugetul de stat au fost alocaţi 1,63 mln lei. Pe 24 august a avut loc concursul cererilor ofertelor de preţuri, la care au participat numai doi agenţi economici, din care motiv procedura de achiziţii a fost anulată. Al doilea concurs a fost stabilit pentru data de 25 septembrie c. De data aceasta la licitaţie au participat 4 agenţi economici. Dar rezultatele concursului încă nu le avem. Sperăm să reuşim până la îngheţuri să efectuăm lucrările planificate”, a menţionat primarul.

Din partea redacţiei:

   Din anul 2017, conform modificărilor operate în Legea Fondului Rutier şi Legea Finanţelor Publice Locale, lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor locale, străzilor şi drumurilor comunale sunt finanţate în mod direct din Bugetul de Stat. Resursele alocate trebuie neapărat utilizate în anul respectiv, transferarea lor pe alt an nu se admite.

Aşa arată în prezent bulevardul Şciusev.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker