EconomieȘoldănești

Fermierii din Şoldăneşti la cea mai importantă campanie agricolă

La Pohoarna secerişul se desfăşoară cu succes. În câmp au venit preşedintele gospodăriei Pohoarna-Agro Gheorghe Strelciuc şi agronomul-şef (în prim plan).

Secerişul 2019, una din cele mai importante campanii agricole, este în toi în raionul Şoldăneşti.

După cum relatează soldanesti.md, fermierii din partea locului s-au pregătit temeinic ca să efectuieze aceste lucrări în termene optime şi calitativ. Culturile cerealiere şi leguminoase pentru boabe ocupă în raion 10270 ha, dintre care circa 8 mii hectare au fost semănate cu grâu, circa 1,2 mii ha – cu rapiţă, 900 ha – cu orz.

Deşi anul curent este în fond prielnic pentru culturile de toamnă, fermierii afirmă că în afară de condiţiile meteorologice o recoltă bună nu poate fi obţinută fără tehnologii performante şi investiţii, pe care majoritatea s-au străduit să le asigure. La recoltare participă 55 de combine, dintre care jumătate sunt maşini moderne.

La începutul săptămânii curente era pe sfârşite recoltarea orzului de toamnă și a mazării. E în toi treieratul rapiţei şi a grâului.

După cum concretizează sursa citată, conform datelor operative, roada medie de rapiţă este de circa 3,1 t/ha; cea de orz – de 4,0 t/ha; mazăre –2,8 t/ha.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker