EconomieȘoldănești

Fermierii din Şoldăneşti la cea mai importantă campanie agricolă

La Pohoarna secerişul se desfăşoară cu succes. În câmp au venit preşedintele gospodăriei Pohoarna-Agro Gheorghe Strelciuc şi agronomul-şef (în prim plan).

Secerişul 2019, una din cele mai importante campanii agricole, este în toi în raionul Şoldăneşti.

După cum relatează soldanesti.md, fermierii din partea locului s-au pregătit temeinic ca să efectuieze aceste lucrări în termene optime şi calitativ. Culturile cerealiere şi leguminoase pentru boabe ocupă în raion 10270 ha, dintre care circa 8 mii hectare au fost semănate cu grâu, circa 1,2 mii ha – cu rapiţă, 900 ha – cu orz.

Deşi anul curent este în fond prielnic pentru culturile de toamnă, fermierii afirmă că în afară de condiţiile meteorologice o recoltă bună nu poate fi obţinută fără tehnologii performante şi investiţii, pe care majoritatea s-au străduit să le asigure. La recoltare participă 55 de combine, dintre care jumătate sunt maşini moderne.

La începutul săptămânii curente era pe sfârşite recoltarea orzului de toamnă și a mazării. E în toi treieratul rapiţei şi a grâului.

După cum concretizează sursa citată, conform datelor operative, roada medie de rapiţă este de circa 3,1 t/ha; cea de orz – de 4,0 t/ha; mazăre –2,8 t/ha.

Reporter “C”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close