Știri

Prim-ministra, ministrul de Interne şi ministra Educaţiei și-au dat demisia din funcția de deputaţi

Colaj: Agora.md

Prim-ministra Maia Sandu și-a dat demisia din funcția de deputată. Cererea în acest sens a fost depusă la secretariatul Parlamentului.

Din păcate, din cauza sistemului mixt prost gândit și prost implementat de PD, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de câteva luni, mai puțin de 101 deputați așa cum prevede Constituția”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Și asta se întâmplă din cauza lipsei totale de responsabilitate a PD-ului, dar și a dorinței bolnave de putere a lui Plahotniuc. Când a impus sistemul mixt, PD s-a gândit la un singur lucru – cum să se mențină la putere împotriva dorinței cetățenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei (doar pentru circumscripția din diaspora europeană vor trebui alocate câteva milioane de lei), nu a contat că diaspora va fi subreprezentată.

Desigur, așa cum am promis, în curând vom anula sistemul mixt, vom reveni la sistemul proporțional pe care-l vom îmbunătăți semnificativ, inclusiv prin facilitarea votului în diasporă”, se mai arată în postare.

După Maia Sandu, şi-au depus mandatele de deputat ministrul de Interne Andrei Năstase și ministra Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei. Asta pentru că actualele funcţii sunt incompatibile cu cea de parlamentar.

Pe circumscripţia 33 Chişinău unde a fost ales deputat Andrei Năstase urmează să fie anunţate alegeri noi, iar în locul dnei Nicolăescu-Onofrei, aleasă pe lista PAS în Parlament va veni deputatul supleant Sergiu Cataranciuc.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close