Evenimente

Orheiul se pregătește de Ziua Vinului. Fară Șor

Orheiul se pregătește de edița a XVIII-a a Zilei Naționale a Vinului și Vinificației. În acest scop acum o lună a fost formată o comisie raională în frunte cu Tudor Golub, președintele raionului.

După cum ne-a relatat Anatol Iațișin, secretarul comisiei,  organizarea sărbătorii este pusă în sarcina Direcției Agricultură și a primăriilor raionului, mai puțin Primăria Orhei:

”Primarul de Orhei Ilan Șor voia ca festivitatea să se desfăşoare pe strada Vasile Mahu, în fața primăriei oraşului, dar s-au opus primarii localităților rurale, nemulțumiți de faptul cum au derulat ultimele două ediții ale acestei sărbători. Primarii au atenționat administraţia raionului că dacă poziţia lor nu va fi luată în vedere, s-ar putea ca satele din raion să boicoteze sărbătoarea. Nu dorim ca viticultura și vinificația – o îndeletnicire de secole a orheienilor, să fie o anexă la show-urile lui Șor și partidului acestuia. Nu vrem ca Şor să ne pună în ipostază de cerșetori precum o face cu o parte a votanților săi, ne-au declarat primarii. Deja ştim că la Ziua Vinului vor participa 35 din cele 38 de primării”, spune dl Iațișin. 

Sărbatoarea se va desfăşura pe bulevardul Vasile Lupu, unde vor fi amenajate pavilioane și corturi cu expoziţii ale primăriilor, dar și agenților economici.

La Ziua Vinului şi-au anunţat intenţia de a veni mai mulți oaspeți din străinătate, inclusiv România, Ucraina, Rusia, Polonia. Programul sărbătorii include alaiul vinificatorilor cu participarea colectivelor de activitate artistică din raion și municipiu, vor fi trecute în revistă expozițiile amenajate de către întreprinderile vinicole, primării și întreprinderile individuale, iar după-amiază va avea loc ceremonia de premiere a învingătorilor.

 Ion Cernei                                                           

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker