Evenimente

Guvernele de la Chișinău și București vor forma un grup de lucru comun

Cele două Guverne de la Chișinău și București vor începe să lucreze în cadrul unui grup interguvernamental și vor organiza ședințe comune, a anunțat prim-ministra României Viorica Dăncilă după întrevederea pe care a avut-o cu prim-ministra Republicii Moldova Maia Sandu la Palatul Victoria, transmite Tv8.md.

Dialogul dintre cele două șefe de Guverne a fost unul „de substanță”, iar România a transmis un mesaj ferm de încurajare și sprijin pentru noua guvernare de la Chișinău, reiterând faptul că România va rămâne cel mai sigur susținător în parcursul european al R. Moldova.

„Avem proiecte comune pe toate dimensiunile vieții economice și sociale. Am identificat astăzi domeniile de interes imediat asupra cărora ne vom concentra. Am vorbit despre proiectele de interconectare energetică”, a declarat Dăncilă.

Șefa Guvernului român a dat asigurări că autoritățile de la București vor susține deblocarea asistenței acordate de Uniunea Europeană pentru R. Moldova.

Prim-ministra Maia Sandu a enumerat proiectele despre care a reușit să discute cu partenerii români: finalizarea construcției și darea în exploatare integrală a gazoductului Iași-Chișinău, importanța interconexiunilor liniilor electrice de înaltă tensiune, precum și construcția autostrăzii „Unirii” până la Ungheni.

Maia Sandu a precizat că România este cel mai mare partener comercial al R. Moldova și Guvernul de la Chișinău va susține în continuare investițiile românești în țara noastră.

În final, Maia Sandu a salutat evoluțiile pozitive care au loc la nivelul autorităților locale, prin semnarea unor acorduri de înfrățire  între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului.

Tv8.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker