Evenimente

Adriana Bețișor a demisionat. Cine va asigura interimatul la șefia Procuraturii Anticorupție

Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a demisionat miercuri dimineață. Interimatul funcției va fi asigurat de către șeful adjunct al instituției, Eduard Varzar, scrie anticoruptie.md.

Adriana Bețișor nu a făcut declarații publice despre demisia sa și nici nu a răspuns la telefon pentru a oferi explicații.

Amintim că săptămâna trecută premiera Maia Sandu a solicitat demisia Adrianei Bețișor și anchetarea procurorei pentru „prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, acuzând-o că a tergiversat dosarul în frauda bancară pe numele deputatului Ilan Șor. În replică, Bețișor a declarat că acest dosar nu este instrumentat doar de o singură persoană, dar de un grup format din mai multe persoane și că fiecare acțiune a fost raportată.

Adriana Bețișor a fost numită în funcția de procuroră Anticorupție în iunie 2011, iar în decembrie 2017, numită în funcția de adjunctă a procurorului-șef în cadrul Procuraturii Anticorupție. După demisia lui Viorel Morari, la finele lunii aprilie, a fost numită șefă interimară a Procuraturii Anticorupție. Adriana Bețișor a ajuns în atenția presei în toamna anului 2015, când a preluat în gestiunea sa dosarul penal intentat pe numele fostului premier Vlad Filat.

 

Julieta Savițchi

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close